Astazi avem o reteta de pui care va ajunge cu siguranta in cartea de bucate a multora. Puiul cu sos dulce acrisor este un obisnuit in restaurantele chinezesti, dar nu cred ca trebuie sa insist prea mult pentru a va convinge ca cel pe care vi-l prezint astazi este mult mai bogat decat cel al restaurantelor mentionate. Are mai multi pasi, dar toti sunt foarte simpli, asa ca nu te simti coplesit de numarul de ingrediente sau de pasi, pentru ca o vei face perfect.  

Acum va las cu puiul cu sos dulce acrisor in stil chinezesc.

Ingrediente pentru 4 persoane

600 g piept de pui

3 linguri de sos de soia

2 linguri de miere

Jumatate de lingura de otet de orez

1 lingurita pudra de ghimbir

1 lingurita de zahar

1 lingurita sare

2 catei de usturoi

1 ou

1 lingurita piper alb macinat

Faina

Amidon de porumb

Ulei de floarea soarelui

Apa

Poza ingredientelor

Pregatirea pas cu pas

1 – Taiati si marinati puiul

Incepem prin a taia pieptul de pui in bucatele. Apoi il punem intr-un bol si adaugam oul, 2 linguri de sos de soia, zaharul si piper alb. Se amesteca bine rupand oul si se acopera vasul. Pune-l la frigider si lasa puiul la marinat timp de 30 de minute.

Taiati si marinati puiul

2 – Treceti puiul prin faina si amidon de porumb

Dupa acest timp, scoatem vasul din frigider si pregatim un amestec de faina de grau si amidon de porumb in parti egale. Apoi trecem tacosurile de pui marinate si bine scurse, ca sa fie inmuiate in faina.

Treceti puiul prin faina si amidon de porumb

3 – Prajiti puiul in baie de ulei

Pornim friteuza la 160ºC si asteptam sa se incalzeasca uleiul. Cand este fierbinte adaugam bucatile de pui, scuturand-le inainte de a le pune in friteuza pentru a indeparta excesul de faina. In aceasta prima prajire le vom avea acolo timp de 5 minute mai mult sau mai putin.

Dati puiului primul prajit

4 – Scoateti puiul si lasati-l sa se odihneasca

Dupa 5 minute, scoateti puiul si lasati-l sa se odihneasca putin timp de 2-3 minute. Ridicam temperatura friteuzei la 180ºC.

Scoateti puiul si lasati-l sa se odihneasca

5 – Prajiti a doua oara puiul

Dupa cateva minute, prajiti puiul din nou la acea temperatura timp de 2 minute. Odata terminat, il scoatem si il rezervam.

Dati al doilea prajit puiului

6 – Taiati usturoiul si gatiti-l putin

Acum este timpul pentru sos. Curatam si tocam usturoiul si il prajim intr-o tigaie cu ulei de floarea soarelui acoperind fundul. Dupa 1-2 minute adaugati ghimbirul si gatiti-l cateva secunde in timp ce amestecati.

Taiati usturoiul si gatiti-l putin

7 – Adaugati restul ingredientelor pentru sos.

Adaugati putina apa si amestecati. Apoi punem restul de sos de soia, otetul de orez, mierea si sarea. Se amesteca bine sa se integreze totul si se asteapta sa fiarba.

Adaugati restul ingredientelor pentru sos.

8 – Se ingroasa si se reduce sosul

Cand sosul da in clocot, adaugati un amestec de 100 ml apa cu o jumatate de lingurita de amidon de porumb dizolvat, care va ingrosa sosul. Scoatem pentru a o integra si asteptam ca sosul sa se reduca pana are o textura usor vascoasa.

Se ingroasa si se reduce sosul

9 – Adaugati puiul prajit si ungeti-l bine cu sosul

Cand sosul este la punctul de grosime dorit, punem tot puiul in recipient si ungem bine cu sosul. Dupa aceea il ducem direct intr-o farfurie si punem deasupra niste seminte de susan daca il avem acasa.

Adaugati puiul prajit si ungeti-l bine cu sosul

10 – Am terminat puiul cu sos dulce acrisor

Si atat prieteni. Am terminat puiul cu sos dulce acrisor.